lørdag den 27. september 2014

De rige får aldrig nok.


Give og ikke klage.

Hvordan kan det være, at så mange mennesker i de rige vestlige samfund, er så fattige? Hvem bruger ressourcerne? Hvor er værdierne?
Hvorfor bombarders vi med påbud som:  Du skal give noget til samfundet!  Hvad er det vi skal give, vores arbejdskraft, til hvem? Arbejdsgiverne bruger helst udenlandsk arbejdskraft.

Dong bruger billige polakker

Løndumping
 I Polen sker løndumping ved, at østeuropæere udkonkurerer de polske arbejdere og gør dem arbejdsløse.
De arbejdsløse polske arbejdere  kommer til Danmark og dumper lønningerne her.  Jeg var i København i ugen. Ude ved Amagerbrogade graver polske arbejdere for Dong.
Dette er måske også EU´s mening med arbejdskraftens frie bevægelighed. At arbejdsgiverne skal få billig arbejdskraft.

Iværksættere.
Tilbage til hvad vi skal give til samfundet. Arbejdsløse får at vide, at de må være mere kreative, opfinde noget nyt, blive iværksættere. Der arrangeres kurser og forelæsninger i hobetal.
Selv om de økonomiske omstændigheder ikke er gode nok,  er mange spændende projekter i gang. Men hvad sker der, når nogen opfinder noget genialt, noget, der kan bruges?


Søndag. Polakkerne holder fri.


Fondene skummer  fløden
Da står investeringsfonde  parate til at investere, overtage eller købe  patentet. Enkelte individer får måske et stort beløb, men overskudet af opfindelsen havner hos den lille gruppe, som sidder på pengene i forvejen.
Disse fonde har et formål, at skaffe det størst mulige overskud til ejerne. Dette gøres ved at ansætte psykopatiske, kyniske bestyrelsesmedlemmer og direktører til skyhøje lønninger. Ofte går de samme bestyrelsesmedlemmer igen, i flere virksomheder. Børsnoterede selskaber fungerer på samme måde.

Managment
Når disse fonde træder til med penge, kommer de med noget, de kalder for managment ordninger. Der skal produceres så og så meget på så og så kort tid. Der skal jo produceres størst muligt afkast til investorene.
Der skal bruges hurtige kvikke arbejdere. De langsomme og de ældre bliver skiftet ud. Sygedage er ilde set og stressen breder sig.
Er denne proces en naturlov?





Ingen kommentarer:

Send en kommentar