torsdag den 27. juli 2017

USA truer Nicaragua med sanktioner for at støtte Venezuela



http://www.telesurtv.net/english/news/US-Threatens-Nicaragua-With-Sanctions-for-Supporting-Venezuela-20170724-0023.html

Nyheder> Latinamerika

                                   Daniel Ortega og Nicolas Maduro

Nica-loven søger at pålægge Nicaragua økonomiske sanktioner over påstået autoritarisme og korruption af præsident Daniel Ortega.
Den amerikanske ambassadør i Nicaragua Laura Dogu sagde, at USA's regering og kongresmedlemmer har "bemærket, hvilke lande der støtter Venezuela," hvori det hedder, at Nicaragua "ikke har mange venner i Washington, for den støtte, den giver til Venezuela," hvilket medfører, at kongres sandsynligvis vil stemme "til fordel for godkendelsen af ​​Nica-loven", ifølge avisen Bolsa de Noticias.

Nica Act henviser til Nicaraguanske Investments Conditionality Act, et lovforslag, der blev taget af bordet i Repræsentanternes Hus, da kongressen lukkede i 2016. Det blev dog genindført  i Repræsentanternes Hus og Senatet af republikanske senatorer Marco Rubio, Ted Cruz og Ileana Ros-Lehtinen samt demokraten Albio Sires i april.

Underudvalget for "Den vestlige verden" i Repræsentanternes Hus, har vedtaget, at forslaget skal diskuteres af Udvalget for Udenrigsforbindelser den 27. juli, og  hvis de godkender det, skal det til afstemning i Parlamentet.

Den nye lovforslag, der er væsentligt strengere end originalen, søger at pålægge Nicaragua økonomiske sanktioner for påstået autoritarianisme og korruption, der udøves af den demokratisk valgte præsident Daniel Ortega og vil begrænse Nicaraguas betingelserne for at låne fra multilaterale organisationer.
 
Den nicaraguanske regering udgav en erklæring i april om at kalde Nica-loven et "irrationelt forslag udtænkt af ufølsomme sind."
Dogu konkluderede, at hun var sikker på, at nogle medlemmer af den amerikanske kongres ville stemme for Nica-loven "blot på grund af den støtte, som Nicaragua giver til Venezuela."


Ingen kommentarer:

Send en kommentar